Authority Chain

Onderzoeken / Ideevorming / UX Design / Testen

Authority Chain

Onderzoeken / Ideevorming / UX Design / Testen

Blockchain meets IJsselgemeenten
In de tijd waar technologie een grote rol speelt is het van belang dat de gemeenten mee gaat met de tijd. Dit was nog niet het geval in de IJselgemeenten. Hier was het aanvraagproces voor de bijzondere bijstand van een bril een lang en ingewikkeld proces. Alle aanvragen werden met de hand ingevuld en verwerkt. Dit kost veel tijd, wat weer een probleem veroorzaakt voor de inwoners die met spoed een bril nodig hadden. Samen met mijn team heb ik de opdracht gekregen om een een interactieve tussenkomst te ontwerpen. Hierbij was het van belang om de blockchain technologie toe te passen
Research
​​​​​​Tijdens de field-research kwamen wij er al snel achter dat er geen direct probleem aanwezig was voor de doelgroep. Het was niet zo dat de gebruiker de aanvraag deed bij de gemeenten en vervolgens naar de opticien ging (zoals de opdrachtgever aangaf). De bijzondere bijstand werd geregeld door de opticien en de gemeenten de gebruiker werd niet betrokken in dit proces. Vervolgens heb ik samen met mijn team besloten om onze interactieve overeenkomst niet alleen te focussen op het aanvraagproces van de bijzondere bijstand, zodat de gebruiker met deze interactieve overeenkomst meer kan doen dan alleen de bijzondere bijstand aanvragen. 

De Authority Chain
De authority chain is een platform waarop alle persoonsgebonden gegevens verzameld, bewaard en versleuteld worden via de blockchain technologie. De gebruikers kunnen via deze app hun eigen gegevens inzien. Zo is er een overzicht voor bijvoorbeeld alle zorggerelateerde gegevens, gemeenten, CBR etc. Alle betrokken partijen kunnen de gegevens van de gebruiker zien die voor hen relevant zijn. Zo kan de zorgverzekering niet dezelfde gegevens zien als het CBR. De gebruiker mag zelf bepalen welke partijen welke gegevens kunnen inzien. Doordat alle gegevens op één plek verzameld worden, heeft de gebruiker een direct overzicht van zijn persoonsgegevens bij verschillende instanties. Zo kan de gebruiker nu direct grote zaken afhandelen waarbij normaliter veel papierwerk benodigd was van verschillende partijen.
De App
Wil je het prototype van de Authority Chain app bekijken? Klik op de volgende link: https://marvelapp.com/91g16a7
Heb je naar aanleiding van dit project vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met mij op!

Aanbevolen

Back to Top