Personal Apply

Onderzoeken / Ideevorming / Experience Design / Testen

Personal Apply

Onderzoeken / Ideevorming / Experience Design / Testen

Persoonlijk Solliciteren
Als je weet wát je graag wilt gaan doen en je hebt onderzocht in welk bedrijf je graag wilt gaan werken in de toekomst, dan ben je er waarschijnlijk klaar voor om te solliciteren. Unique wil het solliciteren persoonlijker maken, zodat zij voor de werkzoekenden een baan kunnen zoeken die echt bij hen past en aansluit bij de waarden van de werkgever. 

Research 
Concurrentieanalyse 
"De concurrenten maken gebruik van het internet om de sollicitatieprocedure gemakkelijk te maken"
Interviews met Medewerkers van Unique
"Unique vindt het belangrijk om hun werkzoekenden goed te leren kennen en niet alleen te kijken naar wat ze kunnen. 
"Unique maakt al gebruik van verschillende touchpoints om de doelgroep te bereiken zoals een: website, poster, social media, linkedin en e-books".
Interviews met de doelgroep
"Naar aanleiding van de interviews met de doelgroep hebben wij voor de volgende: 50 plussers die het lastig vinden om aan een baan te komen". 
Het concept
Ons concept is persoonlijk solliciteren op afstand. Tijdens ons onderzoek zijn wij erachter gekomen, dat onze doelgroep behoefte heeft aan een persoonlijke sollicitatie, waarbij je niet persé op locatie hoeft te zijn.
Onze Touchpoints
Chat met de werkgever
De werkgever wordt gematcht met de sollicitant door middel van hun interesses en behoeften. Daarna gaat de werkgever met de sollicitant en wordt er aangegeven of de sollicitant door is naar de volgende ronde of dat deze wordt afgewezen.
Game om empathie vermogen te testen
Door de chat heeft de werkgever een aantal vragen kunnen stellen aan de sollicitant. Daarna wordt het empathie vermogen van de kandidaat getest door middel van een simulatie. De sollicitant krijg een situatie voor zich en moet daarop reageren.
Hologram
Op locatie presenteren de 50-plussers zichzelf. In plaats van ervaring te delen door middel van een CV zullen de sollicitanten zich presenteren door middel van een hologram. Dit met als doel dat zij zich beter persoonlijk kunnen presenteren en verkopen.
Heb je naar aanleiding van dit project vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met mij op!

Aanbevolen

Back to Top